SCABIA

SCABIA

Scabia este o boală infecțioasă generată de infectarea cu Sarcoptes scabiei. Parazitul sapă un tunel la nivelul pielii, la capetele lui apărând ulterior o veziculă.

Apare la orice varstă și la ambele sexe. După contactul cu persoana infectată, perioada de incubație este de aproximativ 1 lună până la apariția simptomelor. Transmiterea se face prin contact direct cu o persoană bolnavă sau prin contact cu hainele, așternutul, obiectele personale ale celui bolnav.

Tratamentul presupune aplicarea scabicidelor (lindan, crotamiton, permetrină), medicul fiind cel care stabilește diagnosticul și implicit tratamentul. Scabicidele sunt destul de agresive si nu sunt lipsite de toxicitate, deci auto-mediacatia NU este recomandata!

În ziua în care începeți tratamentul pentru scabie, spălați la temperatura de 90° toate hainele, lenjeria de corp, așternuturile de pat și prosoapele. Dacă hainele nu pot fi băgate la mașina de spălat, mergeți cu ele la curățătorie (precizand acolo că au paraziți de scabie) sau sigilați-le intr-o pungă de plastic pentru minim 7 zile. Deasemenea aspirați foarte bine întreaga locuința. Insistați de mai multe ori asupra covoarelor.  Animalele de companie nu au nevoie de tratamant.

Tratamentul se aplică tuturor membrilor familiei, nu doar celui bolnav. Foarte bine tolerat este crotamitonul (10%). Este un scabicid cu efect excelent de curatare.

Calmiscab Intense este o cremă special concepută pentru calmarea iritațiilor și a gratajului provocate de scabie. Conține crotamiton 5%, calamina 2%, sulfat de zinc 0.4%, glicerina și unt de karite. Aplicata de 2-3 ori/zi pe zonele iritate, calmeaza rapid iritatiile, reduce incidenta gratajului si previne proliferarea bacteriana. Poate fi administrată începând cu varsta de 3 ani. Nu se administrează femeilor însărcinate!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *