Rutina de seară a bebelușului

Rutina de seară a bebelușului

Înainte de a stabili pașii corespunzători unei rutine zilnice, trebuie să știm câteva lucruri importante despre pielea bebelușului nostru.

Este important să înțelegem că pielea lui este foarte fragilă, ca o “foaie de hârtie”. Trecerea de la viața intrauterină la cea de după naștere se face treptat, cu o perioadă de acomodare.

Funcția de “barieră” a pielii este foarte importantă pentru integritatea tegumentului. Astfel, o barieră integră asigură o stare perfectă a pielii bebelușului și copilului mic.

De altfel, la aceasta vârstă, la unii copii pot apărea iritații, descuamări cutanate sau chiar atopia. Este necesară o atenție sporită în ceea ce privește produsele pe care le aplicăm pe piele.

Pentru a asigura toate aceste aspecte benefice este recomandat să respectăm câteva reguli simple:

 • Nu folosiți servețele parfumate!
 • Evitați pudra de talc!
 • Nu folosiți săpun clasic!
 • Folosiți numai produse dermato-cosmetice de uz dermatologic!

Un alt factor important de care trebuie să ținem seama sunt produsele dermato-cosmetice. Acestea sunt de preferat pentru că sunt special concepute pentru pielea sensibilă și garantează o siguranță deplină. Nu conțin săpun, parfum, parabeni, uleiuri minerale, coloranți și, foarte important, prezintă studii clinice și sunt testate dermatologic.

Astfel, zilnic, vom urmări câțiva pași esențiali:

 • Pregătiți băița având grijă ca apa să fie calduță (verificați cu termometrul), nu fierbinte
 • Aplicați gelul de spălare pe corp și cap, masând ușor
 • Clătiți cu apă din abundență și apoi uscați pielea prin tamponare cu un prosop moale
 • Aplicați laptele de corp prin masaj usor
 • Pe zona fesieră, pentru a preveni dermatita de scutec, se aplică o cremă special concepută care să constituie o barieră fizică între pielea bebelușului și scutec

Având în vedere toate lucrurile enumerate mai sus, Laboratorul Codexial vă recomandă 3 produse special concepute pentru nevoile bebelușului, dar care pot fi folosite de întreaga familie:

 • Gel de spalare 400ml pentru pielea sensibilă, uscată care are un efect de hidratare, calmare și curățare. Are ph~5, apropiat de ph-ul fiziologic al pielii. Conține sulfat de cupru (antibacterian) și sulfat de zinc (antiinflamator) care previn apariția iritațiilor. Nu conține coloranți, culoarea bleu fiind dată de sulfatul de cupru și nu conține parfum, mirosul fiind dat de uleiul esențial de rozmarin.
 • Emulsie relipidantă 400ml este un tratament emolient ce conține provitamina B5, glicerină, ulei de parafină, ceară albă și ulei de ricin într-o combinație recunoscută pentru proprietățile sale reparatoare, hidratante și restructurante. Se poate aplica de 1-2 ori pe zi prin masaj ușor, pe față și corp, fără a lăsa film gras pe piele. Nu conține parfum și conservanți.
 • Oleozinc 50ml – pastă izolatoare și protectoare care se aplică pe zonele cu eritem fesier. Previne și ameliorează roșeața. Se aplică de 1-2 ori pe zi pe zonele afectate. Conține oxid de zinc, amidon de orez, vaselină și glicerină. Fără parfum și fără conservanți.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *