Calmiscab

Calmiscab

CALMISCAB

Mancarimea pielii, numita prurit in vocabularul medical, este senzatia simtita la nivelul pielii, a scalpului si semi-mucoaselor care declanseaza nevoia de scarpinat.

Pruritul poate avea numeroase cauze: afectiuni cutanate (dermatita atopica), origine psihogena, medicamente, intepaturi de insecte.

Cand apare nevoia de a consulta un dermatolog in cazul pruritului persistent? Ce putem face?

  • Se utilizeaza un higrometru pentru a verifica nivelul de umiditate al mediului inconjurator, in special in camera de locuit. Nivelul de umiditate recomandat se situeaza intre 40% si 60% (ideal ar fi 50%). Este foarte important sa mentinem un nivel optim de umiditate caci pielea uscata este un factor favorizant al pruritului.
  • Printre produsele cosmetice adjuvante, cremele emoliente ajuta in mod real prevenind uscarea pielii, protejeaza filmul hidro-lipidic al pielii si ajuta la refacerea stratului superficial al epidermei
  • Produsele dermo-cosmetice perfect adaptate calmeaza pruritul si previn aparitia leziunilor prin inhibarea gratajului
  • Se exclud din recomandare produsele de igiena foarte agresive, cele cu parfum, detergenti si sunt recomandate cele cu ingrediente care previn uscarea pielii
  • Se evita apa foarte fierbinte. Apa rece poate avea un efect calmant
  • Evitati purtarea hainelor din lana si a celor foarte stramte
  • Taiati scurt unghiile (mai ales la copii) pentru a reduce riscul de iritatii si grataj

Calmarea iritatiilor – axa de dezvoltare importanta la Codexial

Codexial a dezvoltat o gama completa de produse de igiena care previn uscarea excesiva a pielii: gama cu inalta toleranta. Formulata cu putine ingrediente, perfect tolerate, Codexial poate intra cu succes in componenta magistralelor. Aceasta gama este perfect adaptata pielii nou-nascutilor, copiilor si adultilor.

Foarte indicat in pruritul de cauza parazitara, Calmiscab Intense de la Codexial este special conceput pentru a calma rapid si pruritul dupa intepaturi de insecte sau plante urticante.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *