Calmiscab

Calmiscab

CALMISCAB

Mâncărimea pielii, numită prurit în vocabularul medical, este senzația simțită la nivelul pielii, a scalpului și semi-mucoaselor care declanșează nevoia de scărpinat.

Pruritul poate avea numeroase cauze: afecțiuni cutanate (dermatita atopică), origine psihogenă, medicamente, înțepături de insecte.

Cand apare nevoia de a consulta un dermatolog în cazul pruritului persistent? Ce putem face?

  • Se utilizează un higrometru pentru a verifica nivelul de umiditate al mediului înconjurător, în special în camera de locuit. Nivelul de umiditate recomandat se situează între 40% si 60% (ideal ar fi 50%). Este foarte important să menținem un nivel optim de umiditate căci pielea uscată este un factor favorizant al pruritului.
  • Printre produsele cosmetice adjuvante, cremele emoliente ajută în mod real prevenind uscarea pielii, protejează filmul hidro-lipidic al pielii și ajută la refacerea stratului superficial al epidermei.
  • Produsele dermo-cosmetice perfect adaptate calmează pruritul și previn apariția leziunilor prin inhibarea gratajului.
  • Se exclud din recomandare produsele de igienă foarte agresive, cele cu parfum, detergenți și sunt recomandate cele cu ingrediente care previn uscarea pielii.
  • Se evită apa foarte fierbinte. Apa rece poate avea un efect calmant.
  • Evitați purtarea hainelor din lână și a celor foarte strâmte.
  • Taiați scurt unghiile (mai ales la copii) pentru a reduce riscul de iritații și grataj.

Calmarea iritațiilor – axă de dezvoltare importantă la Codexial

Codexial a dezvoltat o gama completă de produse de igienă care previn uscarea excesiva a pielii: gamă cu înaltă toleranță. Formulată cu puține ingrediente, perfect tolerate, Codexial poate intra cu succes în componența magistralelor. Aceasta gamă este perfect adaptată pielii nou-născuților, copiilor și adulților.

Foarte indicat în pruritul de cauză parazitară, Calmiscab Intense de la Codexial este special conceput pentru a calma rapid și pruritul după înțepături de insecte sau plante urticante.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *