Principii active folosite în lupta împotriva îmbătrânirii pielii

Principii active folosite în lupta împotriva îmbătrânirii pielii
 1. Îmbătrânirea pielii

Îmbătrânirea pielii este un proces natural. În timp, structura și aspectul pielii se schimbă. Cu toate acestea, datorită progreselor în cercetare, acum este posibil să se încetinească sau chiar să se estompeze semnele îmbătrânirii pielii. Enotime de la Codexial este o gamă de tratamente anti-îmbătrânire formulate din ingrediente active adaptate în special luptei împotriva îmbătrânirii pielii.
Semnele îmbătrânirii cutanate:
În apropierea vârstei de treizeci de ani, pielea începe să sufere modificări iar semnele îmbătrânirii pielii apar:

 • pierderea fermității și elasticității țesuturilor;
 • apariția liniilor fine și a ridurilor;
 • apariția imperfecțiunilor și neregularităților de suprafață (rozacee, pete pigmentare…);
 • modificarea structurii pielii;
 • schimbarea aspectului tenului (strălucire, culoare).

Procesul imbatranirii cutanate:
Pielea este un organ în reînnoire permanentă. Când funcționează normal, celulele pielii se reînnoiesc la fiecare 28 de zile. În timp, ca toate celulele organismului, ele intră în senescență. Consecințele sunt următoarele:

 • Scăderea activității glandelor sebacee și sudoripare duce la uscarea pielii.
 • Încetinirea reînnoirii celulelor generează o acumulare de celule moarte pe suprafața epidermei. Textura pielii devine neregulată, iar tenul se pătează.
 • Scăderea melanocitelor duce la apariția petelor pigmentare.
 • Fibroblastele sintetizează mai puțin colagen și elastină. Pielea își pierde suplețea, dar și densitatea.

Procesul de imbatranire al pielii este influentat de stilul de viata si de mediu (UV, frig, tutun, poluare, stres…).

2. Principii active anti-îmbătrânire și modul lor de acțiune

În lupta împotriva îmbătrânirii pielii, anumite molecule și-au dovedit eficacitatea. Printre cele mai eficiente ingrediente active anti-îmbătrânire, găsim:

 • Vitamina C (acidul ascorbic)

Antioxidant, neutralizează radicalii liberi. Protejează pielea de foto-îmbătrânire și poluare. Vitamina C stimulează producția de fibroblaste și, în consecință, sinteza colagenului și elastinei. Este folosit pentru a restabili strălucirea tenului, dar și pentru a lupta împotriva ridurilor.

 • Retinolul (vitamina A)

Acest derivat de vitamina A este un ingredient activ puternic anti-îmbătrânire. Pe suprafața pielii, are un efect exfoliant. Atenuează petele pigmentare prin reglarea producției de melanină. În derm, retinolul stimulează sinteza colagenului și a elastinei. Crește concentrația de acid hialuronic.

 • Ceramidele

Lipide complexe prezente în mod natural în piele, ceramidele formează o barieră protectoare împotriva agresiunilor externe și a deshidratării. Acestea sunt ingrediente active esențiale pentru a menține o textură fermă a pielii.

 • Acidul hialuronic

Distribuit în mod natural în cantități mari în derm, acidul hialuronic menține hidratarea pielii prin reținerea apei în țesuturi. Odată cu vârsta, cantitatea și calitatea acidului hialuronic scade treptat: pielea se usucă, își pierde tonusul și apar ridurile.

Acidul hialuronic cu greutate moleculară mare joacă un rol hidratant la suprafață. Protejează epiderma împotriva agenților externi toxici (UV, fum de țigară, poluare etc.).

Atunci când are greutatea moleculară mică, acest ingredient activ anti-îmbătrânire pătrunde în piele profund pentru a asigura suplețe și fermitate.

 • AHA (alfa-hidroxi-acizi)

Cele mai cunoscute sunt acidul glicolic și acidul lactic. Acestea sunt utilizate în dermocosmetice anti-îmbătrânire pentru proprietatea lor exfoliantă. AHA-urile stimulează reînnoirea celulelor, îmbunătățesc textura pielii și netezesc ridurile.

 • Peptidele

Acestea sunt lanțuri de aminoacizi prezente în mod natural în organism. Ele sunt capabile să stimuleze producția de proteine ale pielii. Peptidele sunt utilizate în anti-îmbătrânire pentru a compensa pierderea naturală de colagen si elastină cauzate de vârstă.

ENOTIME, O GAMA DE TRATAMENTE CU INGREDIENTE ACTIVE FOARTE EFICIENTE IMPOTRIVA ÎMBĂTRÂNIRII PIELII

ENOTIME de la Codexial oferă o serie de 4 tratamente anti-îmbătrânire de înaltă performanță pentru a satisface nevoile tuturor tipurilor de piele. Acestea sunt dermocosmetice din amestecuri noi de ingrediente active anti-îmbătrânire recunoscute științific.

Serul intensiv Booster C10 pentru tineret protejează pielea împotriva agresiunilor externe. Uniformizează tenul și crește fermitatea pielii. Compoziția sa bogată în vitamina C pură, adenozină și acizi hialuronici, îi conferă proprietăți de hidratare de lungă durată. Potrivit pentru toate tipurile de piele, poate fi folosit zilnic de la vârsta de 30 de ani.

Serum Star este un ser revitalizant. Foarte concentrat în retinol și ceramide, este indicat în special pentru pielea normală, combinată cu cea grasă. Netezește pielea, estompează imperfecțiunile pielii și grăbește pielea pentru o hidratare de lungă durată.

Crema Rich Lift redensificatoare este o emulsie anti-îmbătrânire bogată în multi-ceramide. Reduce profunzimea ridurilor, hidratează în mod durabil pielea uscată constituțională și pregatește pielea matură pentru un “efect de lifting”.

Crema Complexe Global anti-îmbătrânire este potrivită pentru toate tipurile de piele. Formulată pe bază de tripeptide tensoare, relaxează, catifelează și tonifică pielea.

Surse :

www.codexial.com

https://www.doctissimo.fr/beaute/ingredients-cosmetiques/peptides
https://www.monprotocole.com/protocoles
https://www.topsante.com/beaute-soins/soins-anti-age/soins/anti-age-les-meilleurs-actifs-621397

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *